In memoriam

CultTV-banner1CultTV-banner1

btn-down2

 

 

 

SiteMap

Home/Index

Link naar ons

In memoriam

Freddie Cavalli 23-09-1955 - 18-01-2008. Freddie is vrijdagavond 18 januari om 20.00 uur overleden. De begrafenis vindt in besloten kring plaats.
Er is woensdag 23 januari tussen 19.00 uur en 21.00 uur een openbare afscheidsbijeenkomst voor iedereen die Freddie een laatste groet wil brengen.

IN MEMORY OF FREDDIE CAVALLI

Op Cult TV zal vrijdag 25 januari en later ook op onze site een selectie van onze opnamen met Freddie worden uitgezonden.

Er komt een speciale pagina met CultTV clips van Freddie Cavalli op Clips Special

 (Door Evertjan Vonk - Redactie CultTV)

FREDDIE CAVALLI
Buitengewoon bassist

 
Toen ik afgelopen zondag (20 januari 2008) om 19 u een e-mail kreeg van Jur Scherpenzeel dat Freddie was overleden schrok ik me rot. Meteen gingen mijn gedachten naar alle gekke en leuke situaties die ik met Freddie had meegemaakt.
 
Ik ontmoette Freddie Cavalli ergens in midden 80er jaren in de Maloe Melo toen ik voor een Engels tijdschrift een artikel over café’s in Amsterdam maakte. Natuurlijk had ik hem al vaak gezien bij concerten. Na het starten van het wekelijkse muziekprogramma Cult TV op de Amsterdamse kabel, waarbij wekelijks diverse lokaties werden bezocht om de optredens te filmen, kwam ik Freddie steeds vaker tegen. Dat leidde er op een gegeven moment toe dat hij freelance interviewer voor CultTV werd.
Hoogtepunten waren de interviews met Wally Tax, The Golden Earring , Edgar Winter en Fleetwood Mac. Vaak was zijn vraag aan de muzikanten : ‘ hoe regelen jullie het met het geld’ en zoals bij de Earring ‘hoe houden jullie de band bij elkaar’.
Freddie heeft ook een keer met mij een pilot gemaakt voor een landelijk programma.
De leader hebben we toen opgenomen in het nu niet meer bestaande westfries café ‘Feico Speelt’ aan de Jonge Roelensteeg in Amsterdam.
Deze ging als volgt.
Een langbenige sexy blonde verpleegster met hoge hakken en een kort wit minirokje schonk in het café een glas vol met water, gooide 2 Alka Seltzers in het glas en zette het op een dienblad. Met tikkende hakken liep ze door de smalle steeg naar de Nieuwezijds Voorburgwal waar de Volvo stationcar stond.
Ze opende de achterklep. Hieruit vielen bierblikjes en flessen en onder de rotzooi lag een slapende man die je direct herkende aan zijn leren broek. –‘meneer Cavalli . . . wakker worden … het interview begint zo’ . Freddie kwam langzaam overeind en dronk het glas leeg.
Vervolgen liep hij naar Feico en deed het interview met Edgar Winter. Aan het eind speelden ze samen een paar nummers op de oude piano die aan de kant stond.
Ook in dit café interviewde hij Wally Tax. Beide interviews zal ik binnenkort op deze website plaatsen.
Als een van de betere bassisten van Nederland speelde hij natuurlijk vaak en namen wij hem ook vaak op.
Een van de voor mij meest gedenkwaardige concerten was dat op 30 mei 2001 in Galerie Donkersloot aan de PC Hooftstraat in Amsterdam. Het was de dag dat Andy Tielman 65 jaar werd en mijn broer 37.Donkersloot30-5-2001
Ik had het zo geregeld dat Peter Donkersloot een schilderij van Andy had gemaakt en dat Herman Brood het zou aanbieden.
Wat Andy niet wist, was dat ik een aantal muzikanten had gevraagd om deze avond langs te komen, zoals The Wildcats uit Rotterdam, Freddie Cavalli, Herman Brood, Wally Tax en anderen waaronder Leo Spindelaar.
Herman Brood was er te slecht aan toe en Xandra bood het schilderij aan.
Wally was lazerus, maar wilde heel graag toch meespelen. Cavalli was al weer een tijdje clean en van de drank. Het optreden was matig maar toch bijzonder door de muzikanten die er aan meespeelden.
Sindsdien zijn er nu al 4 van de deelnemers overleden. Erg verdrietig.
We zullen Freddie missen.

Freddie favoriete plek was toch echt de Maloe Melo, het enige muzikantencafe in Amsterdam. Toen Jur door de geslepen huisjesmelker Ruska uit zijn café werd gezet organiseerden een aantal vaste klanten als Martin Wassington, Gerrie Bezuijen en de muzikanten waaronder Freddie een benefiet in Paradiso. Een van de meest opmerkelijke concerten uit de geschiedenis van de poptempel. De optredendende, muzikanten waren o.a.
Natuurlijk Herman Brood en his Wildromance, Arthur Ebeling, The Nasty Girls, Rosa King en haar Upside Down Band, Mieke Stemerdink, Jur Scherpenzeel en de Maloe Melo All Stars, Nadre Duet en als afsluiter Freddie’s Super Sessie .
De avond eindigde met een positieve sfeer en een gezond saldo.
Ik fotografeerde alle muzikanten en herinner me nog flink aangeschoten leunend op de piano prachtige foto’s van Herman te hebben gemaakt.
Van deze avond heeft mijn broer alles op video opgenomen. Ook deze opnamen zal ik uitzoeken en mogelijk uitzenden.
 
Ik wens zijn dochter, - die hij pas 10 jaar geleden ontmoette en kort erna aan mij voorstelde in de Maloe Melo - sterkte toe.
Evertjan Vonk – Cult TV
 

cavalli-30-5-2001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Cult TV] [Programma] [Agenda Amsterdam] [Clips] [Muziek clips] [Muziek] [Kunst] [Cultuur] [Fotografie] [Events] [Uitgaan] [Interviews] [Spotlight] [Editorials] [Redactie] [Nieuws] [In memoriam] [In memoriam] [Nieuwsbrief CultTV] [Links] [Blogs en bloglinks] [Partners] [Sponsor gezocht] [Advertorials] [Promotie] [Advertenties] [Adverteren] [Shopping] [Services] [Link naar ons] [About us]
btn-up1